Arduino Nedir?
Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayalı açık kaynaklı bir elektronik platformdur. Arduino kartları girişleri okuyabilir – bir sensör üzerindeki ışık, bir düğmedeki parmak veya bir Twitter mesajı – ve bir çıkışa dönüştürebilir – bir motoru etkinleştirebilir, bir LED’i açabilir, çevrimiçi bir şeyler yayınlayabilir. Kart üzerindeki mikrodenetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapacağını söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Arduino programlama dilini (Kablolama tabanlı) ve İşleme tabanlı Arduino Yazılımını (IDE) kullanırsınız.Arduino, yıllar boyunca günlük nesnelerden karmaşık bilimsel araçlara kadar binlerce projenin beyni olmuştur. Öğrenciler, hobiler, sanatçılar, programcılar ve profesyonellerden oluşan dünya çapında bir yapımcı topluluğu bu açık kaynak platformu etrafında toplandı ve onların katkıları hem acemilere hem de uzmanlara çok yardımcı olabilecek inanılmaz miktarda erişilebilir bilgi birikimi sağladı.
Ardunio Nerelerde Kullanılır?
Basit ve erişilebilir kullanıcı deneyimi sayesinde Arduino, binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmıştır. Arduino yazılımı yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak ileri düzey kullanıcılar için yeterince esnektir. Mac, Windows ve Linux üzerinde çalışır. Öğretmenler ve öğrenciler bunu düşük maliyetli bilimsel araçlar oluşturmak, kimya ve fizik ilkelerini kanıtlamak veya programlama ve robotik ile başlamak için kullanırlar. Tasarımcılar ve mimarlar etkileşimli prototipler oluşturur, müzisyenler ve sanatçılar bunu kurulumlar ve yeni müzik aletleriyle denemeler için kullanır. Yapıcılar, elbette, örneğin Maker Faire’de sergilenen projelerin çoğunu inşa etmek için kullanırlar. Arduino, yeni şeyler öğrenmek için önemli bir araçtır. Herkes – çocuklar, hobiler, sanatçılar, programcılar – bir kitin adım adım talimatlarını izleyerek tamir etmeye veya Arduino topluluğunun diğer üyeleriyle çevrimiçi olarak fikir paylaşmaya başlayabilir.
Arduino ile İlgili :
⦁ Arduino kartları, diğer mikrodenetleyici platformlarına kıyasla nispeten ucuzdur.
⦁ Arduino Yazılımı (IDE), Windows, Macintosh OSX ve Linux işletim sistemlerinde çalışır.
⦁ Arduino Yazılımı yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak ileri düzey kullanıcıların da yararlanabileceği kadar esnektir.
⦁ C++ kitaplıkları aracılığıyla genişletilebilir.
⦁ Nispeten deneyimsiz kullanıcılar bile nasıl çalıştığını anlamak ve paradan tasarruf etmek için modülün devre tahtası sürümünü oluşturabilir.
Ardunio Çeşitleri :
⦁ Arduino Nano
⦁ Arduino UNO R3
⦁ Arduino PRO Mini
⦁ Arduino Leonardo
⦁ Arduino Micro
⦁ Arduino Nano Every
⦁ Arduino Mega2560 Rev3
⦁ Arduino Nano 33 BLE
⦁ Arduino MKR Zero
⦁ Arduino UNO WIFI Rev2
⦁ Arduino Due
⦁ Arduino MKR Vidor 4000
⦁ Arduino Zero