Pandora

Yeni Başlayanların En Sık Yaptığı Kodlama Hataları

Yeni bir programcının yapabileceği birçok hata vardır. Bugün yeni başlayanların en çok yaptığı hataları ve bunlardan nasıl kaçınabileceğinizi öğreneceksiniz.

1. Değişkene Kötü Ad Verme

Bu, yeni başlayan programcıların yaptığı en yaygın hatadır. Değişkenlerinizi ve işlevlerinizi her birinin ne anlama geldiği anlaşılacak ve okunacak bir şekilde adlandırın.

Üç ay içinde, “wbtsrm” olarak adlandırdığınız değişkenin ne anlama geldiğini veya yaratıcı bir şekilde “pndr_wb” olarak adlandırdığınız işlevin ne yaptığını hatırlayacak mısınız?

2. Yorum Kullanmamak (//)

Yorumlar, bir kod parçasının ne yaptığını size hatırlatmanın harika bir yoludur. Yeni başlayanların çoğu yorumları hiç kullanmaz, bu da kodu dağınık yapar ve okunmasını zorlaştırır.

Ancak çok fazla yorum eklerseniz, kodu her değiştirdiğinizde yorumları da değiştirmeniz gerekir. Yorumları yalnızca bir kod parçası tamamen açıklayıcı olmadığında kullanmak en iyisidir.

3. Projeyi Yedeklememek

Bu, hayatınızdan yıllar kaybedebileceğiniz bir hatadır. Bir ekiple birlikte çalışmıyor olsanız bile kodunuzu yedeklemek son derece önemlidir. Eğer çok unutkan biriyseniz kodlama programınızın kaydetme ayarını “autosave (otomatik kaydetme)” olarak değiştirin. Bu ayardan sonra, yaptığınız her değişikliği siz unutsanız bile unutmayacak ve otomatik olarak kaydedecektir.

4. Aşırı Karmaşık Bir Dil Kullanmak

Sırf başkaları böyle yapıyor diye korktuğunuz bir dilde kodlama yapmak zorunda hissetmeyin. Yeni başlayanlar için son derece kolay ve anlaşılır pek çok sayıda dil vardır. Ve bir dili öğrendikten sonra başka bir dili öğrenmek çok kolay.

5. Hata Ayıklayıcıyı Kullanmamak

Nasıl çözeceğinizi bilmediğiniz bir kod hatasıyla karşılaştığınızda, koda dalıp gitmeyin. Hata ayıklayıcı kullanın. Çoğu kodlama programlarında vardır. Hata ayıklayıcı ile çözüm yapar, kodunuzun satır satır çalışmasını izlerseniz tam olarak neyin yanlış gittiğini görebilirsiniz.

 

 

 

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir